Календар със събития Събития

Най-накрая има план за продължение на Околовръстния път в София

Най-накрая има план за продължение на Околовръстния път в София

Подробният устройствен план на Околовръстния път от автомагистрала „Люлин“ до ул. „Киевска“ в район „Витоша“ е приет от Националния експертен съвет към Министерство на регионалното развитие и благоустройството, съобщава кметът Йорданка Фандъкова. Участъкът е с дължина 5,8 км обхваща районите „Люлин“, „Красна поляна“, „Овча купел“ и „Витоша“. В проекта има 3 кръстовища на две нива, които са на ул. „Суходолска“, на бул. „Президент Линкълн“ и на бул. „Н. Петков“, също така естакада за директното трасе и 4 пешеходни пасарелки. Ще бъде направена реконструкция на язовирната стена на яз. „Суходол“, както и на жп надлеза на линията София – Перник с възможност за бъдещото й удвояване.

Предстои издаване на заповед за одобряване на плана от министъра на регионалното развитие и благоустройството, след което АПИ следва да започне процедури за избор на изпълнител.

Така остава само завършване на втория участък от Околовръстния път – от ул. „Киевска“ до бул. „България“. Столична община е на етап изготвяне на идейните проекти, които са спрени заради обжалването в съда на заповедта за изработване на плана.