Календар със събития Събития

Най-накрая забрана за каруците в София

Най-накрая забрана за каруците в София

Вековна традиция е на път да приключи от 1 юни 2022 г. Общинският съвет на София реши да забрани движението на коне с каруци в целия град, а не само централните части, както е в момента. Друг е въпросът дали това се спазва.

Новото в случая, което може да изплаши нарушителите, е че каруцата ще се отнема, както и конят. Животното ще бъде поемано от Екоравновесие до поискване от собственика, който трябва да си плати глобата, за да го вземе. Плюс и разходи за заплати на хората, които са го гледали, пазили и лекували.

Според председателят на транспортната комисия Карлос Контрера „някои стопани не се грижат добре за тези животни“. Наказателният паркинг за каруци ще бъде в Требич. Идеята за това е още през 2010, когато е предложено това да е Железница, но така и не се стигна до реализация, защото трябваше да се докаже, е животното е законно притежавано.

Така след като София отдавна остана без танцуващи мечки, сега е на път да остане и без достолепните каруци. Кой знае, един може да посегнат и на бездомните кучета.