Календар със събития Събития

Намериха Ferrari F40 на сина на Саддам

Намериха Ferrari F40 на сина на Саддам

Както вече писахме, Ferrari F40 на Удай Хюсеин, сина на Саддам, се намира все още в Ирак. Влогърът Ratarossa призова преди седмици за намиране на колата, за която има данни отпреди години, че прашасва в Ербил в Ирак. Оказва се, че автомобилът все още е там. И пробегът му е едва 3700 км, макар и да не се струват много за Ferrari.

Оказва се, че Ratarossa не е първият, който търси този екземпляр. Преди него Крис Смит от Gas Monkey Garage е стигнал до Ербил, който е столицата на Иракски Кюрдистан, за да търси и купи автомобила. Успява през 2016, автомобилът е до горе с пясък, има липсващи части.

Срещу висока сума могат да бъдат намерени, но изкарването на подобна кола от Ирак е доста трудно. Самият Смит има реставрация на Ferrari F40 и този проект го принуждава да издирва резервни части по света. Така попада на следите на колата на Удай.

По-късно автомобилът е подготвен от белгиец, специалист по колите на Ferrari, така че в момента не е пълен в прах и се движи. Но собственикът иска 1150000 долара, а и доста трудно може да бъде изнесен от Ирак.