Календар със събития Събития

Намериха се бюджетни пари за завършване на Околовръстното шосе в София

Намериха се бюджетни пари за завършване на Околовръстното шосе в София

Изграждането на Околовръстното шосе в София или връзката между Южната дъга и Западната тангента е включено в бюджета за 2022 г., обяви регионалният министър и вицепремиер Гроздан Караджов в Комисията по регионална политика на НС, цитиран от stolica.bg. Отсечката свързва Южната дъга с магистрала Струма.

Преди седмица жители на Суходол блокираха пътя на протест срещу липсата на строеж на пътя и отпадането му от държавния бюджет. По време на заседанието Караджов е обявил също, че 300 млн. лв. са предвидени за строителството на големи пътни обекти като магистрала Струма в Кресненското дефиле, магистрала Русе - Велико Търново и Западната тангента.

Предвидени са 80 млн. лв. от тази сума за подобряване на водоснабдяването на малките населени места и вече са водени разговори с Националното сдружение на общините, които ще подават проектите в МРРБ. Приоритетно ще се финансират дейности, които нямат възможност да получат европейско финансиране, носят висока добавена стойност и са подадени от малки общини в по-слабо развити региони.