Календар със събития Събития

Никола Цолов завърши първия ден от тестовете 26-и

Никола Цолов завърши първия ден от тестовете 26-и

На 26-о място завърши следобедната сесия от първия ден от тестовете на пистата до Барселона българският пилот Никола Цолов. Пилотът на АРТ Гран При постигна време от 1:30.109 минути в най-бързата си обиколка, а в 3-часовата следобедна сесия Никола записа 29 обиколки.

В сутрешната сесия Цолов остана 17-и с време 1:29.202 минути след 16 тура и на 0,829 секунди от първия в класирането Габриеле Мини (Према).

Мини беше най-бърз и следобед с 1:28.394 минути, а най-много обиколки записа Тасанапол Интрапувашак, който остана 29-и – 46 тура.

За началото на тестовете пилотите бяха посрещнати от много прашна и хлъзгава писта и тъй като пилотите получиха само твърди сликове, то опитите за симулации на квалификационни обиколки не бяха много, като много бързо всички отбори се насочиха към дългите серии от обиколки. Началото на сутрешната сесия закъсня с 1 час заради повреда в електрозахранването на сградата с боксовете на пистата, а следобед няколко пилоти, сред които и Никола загубиха опити за бързи обиколки заради автомобили, които бяха спрели на трасето или пък се движеха много бавно.

Утре и в четвъртък са следващите два тестови дни в Испания, а сезонът във Формула 3 продължава през май на италианската писта „Имола”.

 

Снимки: Спас Генев