Календар със събития Събития

Офроуд сезонът започна във Велинград

Офроуд сезонът започна във Велинград

С впечатляваща организация за първо издание на Велинград Офроуд фест 2021 се откри сезона за офроуд шампионатите. Община Велинград и местния клуб 4х4 Офроуд Велинград предоставиха на участниците перфектна организация и отлични трасета с дължина над 300 км в красивите Родопи.

Два екипа на Спасителна служба и 21 съдии осигуриха пълен контрол и  безопасност по трасетата като атрактивните места бяха обезопасени с полиция и охрана от организацията. За първи път се ползва и модернизирана сателитна система за проследяване в реално време, разработен от българската компания EasyTracking.BG.

56 екипажа от България, Казахстан, Турция и Гърция спориха за първото място в 6 категории. Победител при най-бързите стана Едуард Багдасарян с навигатор Красимир Колев с машина Can-Am 1000 постигнал и най-високата максимална скорост в горски терен 125 км/ч,. В рали категорията победител стана Кирил Zахаринов с Mitsubishi Pajero, а в категорията на стандартните автомобили с подобрения първенец е Цветан и Калоян Найденови с Jeep Cherokee.

В най-атрактивния клас на прототипите победител е екипажът от Казахстан Станислав Грац/Алекс Пивцаев с Toyota Proto следван от двата гръцки екипажа на Кириякос Пампорис и Рулис Тсекмес - балкански шампион за 2019 година. При модифицираните автомобили 4х4 българският екипаж Ваньо Иванов и Димитър Боевски от Офроуд Черно Море Варна се наложиха над двата турски екипажа, заели 2 и 3 място в тежка битка. Следващият кръг от офроуд шампионатите е във Варна през юни.