Календар със събития Събития

Отварят център на Tesla в Букурещ

Отварят център на Tesla в Букурещ

Повече от година се разпространяват слуховете за отваряне на продажбено-сервизен център на Tesla в Румъния. Ясен знак за намеренията е публикуването на пет нови работни места на официалния си уебсайт. Позициите са за управител на шоумура, двама механици, управител на сервиза и търговец. Предвижда се изграждане в северната част на Букурещ.

Тази година донесе най-силния растеж на Tesla в страната от 250% през първите 11 месеца включва 56 новорегистрирани автомобила. Румъния в момента има най-агресивния план за електрически автомобили, предлагащ една наистина голяма субсидия в рамките на 10 000 евро.

От Tesla обявиха, че очакват нова зарядна станция в Букурещ, но датата на откриване все още не е потвърдена. Често срещано опасение на хората без електрическа кола, е фактът, че колата им може да остане без ток, докато е на път, което е съвсем неоснователно, туй като още през ноември Tesla надмина бройката от 20 000 бързозарядни станции.

Това е единственият производител на автомобили, който разработи собствена мрежа за зареждане, за да улесни своите клиенти.

Търговските комплекси на Tesla са изцяло собствени. Компанията няма политика за сключване на договори с изключителни представители или дилъри като останалите компании. В момента родните клиенти на Tesla сервизират своите коли във Виена. Компанията поема разходите за транспорт до австрийската столица и обратно. В Румъния също така има дилъри на Lamborghini и Bentley, които липсват в България.