Календар със събития Събития

Писта София се връща на пътен възел Бояна

Писта София се връща на пътен възел Бояна

Пътен възел Бояна отново ще е домакин на писта София. Състезанието ще се проведе на 13 септември в рамките на един ден, в който ще се проведат тренировки, квалификация и надпревара, подобно на формата на Формула Е. Конфигурацията на трасето все още се уточнява, но в голяма част ще ползва традиционните прави и завои от пистата, която бе кръг от шампионата през 90-те и първото десетилетие на века.  

Миналата година състезанието се завърна след 10 г. отсъствие от столицата, но около стадион Герена. Тогава организаторите направиха двудневен автомобилен празник, в който освен състезания имаше обучение на шофьори с курсове за безопасност и дрифт.

През 2020 г. организатор ще е АФБ, а подробностите ще бъдат съобщени с наближаване на състезанието. Федерацията работи по представянето на нов календар в различните дисциплини, съобразен със ситуацията с коронавируса. Все още няма дата за начало на сезона, но вероятно ще е през юни. АФБ работи по варианти за спасяване на рали шампионата с провеждане на поне три състезания, след отмяната на рали „България“. Сред тях са „Стари Столици“, „Твърдица“ и „Сърбия“, както и провеждане на рали „Сливен“.