Календар със събития Събития

Porsche показа новото 911 GT3

Porsche показа новото 911 GT3
Porsche показа новото 911 GT3
Porsche показа новото 911 GT3
Porsche показа новото 911 GT3
Porsche показа новото 911 GT3
Porsche показа новото 911 GT3
Porsche показа новото 911 GT3
Porsche показа новото 911 GT3
Porsche показа новото 911 GT3
Porsche показа новото 911 GT3
Porsche показа новото 911 GT3
Porsche показа новото 911 GT3

Това е новото Porsche 911 GT3. Идва с огромно крило, феноменалният 4-литровият 6-цилиндров боксерен двигател вече е с 510 к.с., има опция за 6-степенна механична кутия освен PDK. Седмото поколение е разработено в тясно сътрудничество с Porsche Motorsport, а окачването е изцяло ново.

Спринтът до 100 км/ч е 3,4 сек, а максималната скорост 320 км/ч. Новото 911 GT3 прави обиколка на Нордшлайфе за 6:59,927 мин, а предходното GT3 се справяше за 7:12,7 мин. В Porsche хитро са настроили колата да не бъде по-бърза от още по-наточената версия GT3 RS, която се справя за 6:56,4 мин.

Въпреки по-широката каросерия, по-големите колела и допълнителните технически характеристики, масата на новия GT3 е същата като на неговия предшественик. С механична скоростна кутия той тежи 1418 килограма, с PDK 1435 килограма. Предният капак, изработен от подсилена с въглероден полимер (CFRP), олекотените стъкла, оптимизираните спирачни дискове и кованите олекотени алуминиеви джанти, както и покритието над задните седалки осигуряват дисциплина по отношение на масата.

Олекотената спортна изпускателна система намалява масата с не по-малко от десет килограма. Разходът в комбиниран цикъл на 911 GT3 е 13,3 литра/100 км (PDK 12,4).

Кокпитът е в съответствие с настоящото поколение на модела. Нова функция е екранът за пистата: С натискането на един бутон, той намалява цифровите дисплеи отляво и отдясно на централния оборотомер, който достига 10 000 оборота, за да извежда информация като индикатор за налягането в гумите, налягане на маслото, температура на маслото, ниво на резервоара за гориво и температура на водата, които са от съществено значение при движение на пистата.

Той също така включва визуален асистент за смяна на предавките с цветни ленти отляво и отдясно на оборотомера и светлинен индикатор за смя-на, заимстван от Motorsport.

Специално за моделите Porsche GT клиентите все повече желаят персонализирано оборудване. Поради тази причина гамата Porsche Exclusive Manufaktur е достъпна и за новия GT3 911, допълнена с опции, специфични за GT3, като олекотен покрив, изработен от видими въглеродни влакна. Други акценти включват капаци на външните огледала, изработени от карбон, затъмнени LED матрични предни фарове и съответстващи задни светлини с дизайн Exclusive със светлинна дъга без червени компоненти.

Черните алуминиеви джанти са подчертани от протектори, боядисани в цвят Guards Red или Shark Blue. В интериора детайли от оборудването, като циферблатите за оборотомера и хронометъра Sport Chrono, предпазните колани и декоративните ленти, поставят елегантни акценти в цвета на каросерията или друг желан цвят.

Специално за 911 GT3 е направен и часовник хронограф от Porsche Design. Подобно на моторизирания модел, той разполага с динамичен дизайн, последователна производителност и висококачествена изработка. Корпусът му отразява гените на Motorsport. Точно като биелите на двигателя на GT3, той се състои от здрав, лек титан. Хронографът се захранва от отделен ротор за навиване, напомнящ колелата на 911 GT3. Цветният пръстен на циферблата може да бъде персонализиран в цветовете на боята на 911 GT3.