Календар със събития Събития

Предлагат безплатни услуги по време на Дните на безопасност на пътя

Предлагат безплатни услуги по време на Дните на безопасност на пътя

Европейската инициатива Дни на безопасност на пътя (16-22 септември) е традиционна кампания на ROADPOL, която се провежда всяка година и е насочена към намаляване на смъртните случаи по пътищата до 0 за поне един единствен ден. Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен е посланик на кампанията тази година. В онлайн видео обръщение той призовава държавните и частните институции, НПО, университети и общественици да подкрепят кампанията.

Аутотест Груп се присъедини към Дните на безопасност на пътя с предлагане на три безплатни допълнителни услуги, свързани с безопасността на пътя. На 19 септември (неделя) от 15:00 до 18:00 ч. във всички пунктове в страната ще се извършват безплатни проверки на спирачната ефективност, насочеността на фаровете и работата на амортисьорите.

Измерването посредством спирачен стенд дава точна информация за моментното състояние на спирачките, като така елиминира риска от нежелани произшествия. Неправилно насочените фарове не осигуряват достатъчно осветление на водача, и са опасни за другите участници в движението, заслепявайки насрещните автомобили. Неизправните амортисьори предизвикват проблемно сцепление на гумите с настилката на пътя и силно влошават поведението на колата в завой и спирането.