Календар със събития Събития

Представиха мобилна зарядна станция за аварийна помощ

Представиха мобилна зарядна станция за аварийна помощ

Едно от най-големите предизвикателства за електрическата мобилност е да се справи с притесненията на потребителите, че ще останат без заряд в батерията. Бензинът и дизелът са лесни за наливане, използвате туби, докато, ако останете без пробег на електрическа кола, трябва да викате пътна помощ. Или приятел с биче. В краен слуай някой, който да ви дърпа с въже и през това време да рекуперирате енергия в батерията. За гаранционните автомобили това е забранено, но може и да не ви хванат. Но вече има по-елегантно решение.

СБА в сътрудничество с Renault направиха партньорство за мобилна зарядна станция, която зарежда електрически автомобил с приблизителен заряд от 7 км в рамките на 15 минути. Така може да си продължите по пътя за най-близката станция, за да напълните догоре батерията.

Мобилната станция има батерия, която се самозарежда от алтернатора на автомобила по време на път, което дава възможност за гъвкавост и бързина в предоставянето на услугата на няколко електромобила за кратък период от време. Зарядното устройство е оперативно в голям температурен диапазон (от -20°C до +50°C), което го прави изключително подходящо за сезонността на българския климат.