Календар със събития Събития

Предстои Балканска офроуд купа Варна 4х4

Предстои Балканска офроуд купа Варна 4х4

Рекорден брой участници ще стартират тази седмица от 4 до 6 юни в офроуд надпреварата Балканска Офроуд Купа Варна 4х4. Шестдесет  екипажа от Италия, Гърция, Румъния, Казахстан и Турция като за три дена ще трябва да преодолеят над 1000 състезателни километра.

Надпреварата е и в календара на Автомобилната Федерация на България и е втори кръг от националните шампионати. Организатори са Офроуд Клуб Черно Море и Дирекция спорт на община Варна.

Много атрактивни участници ще застанат на старта след дългата Ковид пауза, като всички стартират в борба за първото място. Красивият и атрактивен дамски екипаж Марияна Бакалова и Ива Ганчева с Mitsubishi Pajero ще търси втора победа след подиума във Велинград.

В рали категорията отново на старта е доайена на офроуд спорта в България Тодор Христов, който вместо АТВ-то и този път ще с машина 4х4. За първи път в офроуд състезание ще се включва и рали автомобил –Subaru Impreza  с пилота Радомир Пепелов от Стара Загора.

При тежките машини Балканския и Национален шампион Рулис Тсекмесоглу от Гърция отново е със заявка за подиум в конкуренция с 8 румънски и 7 български екипажа.

В кралския клас при най-бързите шампиона Кирил Захаринов ще търси втора победа след подиума в първия кръг във Велинград.