Календар със събития Събития

Предстои рали-спринт Дряново 2021

Предстои рали-спринт Дряново 2021

Дряново посреща втория кръг от сезон 2021 в националния шампионат по рали-спринт след Пещера. Историческият град, родно място на Кольо Фичето, е домакин на кръг за пети път, а шампионите Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally 2 Evo) ще защитават победата си от предходните две издания на състезанието.

Днес се проведе церемониалният старт пред спортен комплекс Локомотив, списъкът със заявките включва 22 екипажа, колкото и в предходната година.   

Предстоят три състезателни отсечки по изключително интересната и технична отсечка край Дряново и селата Гърня, Муця, Малки Българени, Игнатовци, Искра и Царева ливада, преминаваща по нов тесен асфалт и къщи с възрожденска архитектура.

Общата дължина на етапите е 40,68 км, а преходите са 33,7 км. СЕ1 Дряново стартира в 10,00 ч, след което първото минаване на Царева ливада 1 е в 12,00 ч, а второто в 13,30 ч.

„Състезанието представлява три преминавания на една отсечка в две посоки. Използваме го предимно за тест, основно за предстоящото рали „Сливен“ макар отсечките да нямат нищо общо като специфика. В трите минавания ще имаме три различни настройки“, обясни Петър Гьошев от MSA, който осигурява техническата поддръжка на Ангелов и Гаджев.  

„Трасето ни е добре познато от миналите години. Направихме някои малки корекции в записките, защото в някои от завоите вече не може да се преминава вътрешно заради забити колчета. Ще караме със собственото си темпо. Имам хубави спомени от това състезание, защото точно тук бе първото ми състезание с Fabia R5, както и първата победа“, коментира шампионът по рали и рали-спринт Мирослав Ангелов.