Календар със събития Събития

Предстои ретро рали Classic Vitosha Trophy

Предстои ретро рали Classic Vitosha Trophy

За четвърта година Авангард Класик Клуб ще организира Classic Vitosha Trophy в сътрудничество със Столична Община район Витоша, по чиято територия ще премине голяма част от маршрута. Стартът и финалът на двата дни ще бъде пространството пред НИМ Бояна в София. За два дни участниците ще изминат 312 км с класическите коли, разделени в осем изпитания за точност. Автомобилите са разделени в пет категории по епохи.

Най-старият автомобил, записал се за участие е Desoto от 1928 г., притежаван от Дан Колов. В епоха Modern Classic има два екипажа с класики от 2000 г.

Точно в 10.00 ч на 9 април пред НИМ Бояна ще стартира първият екипаж. Маршрутът за първия ден ще предложи четири специални изпитания. Първото изпитание ще бъде за точно време, второто ще бъде атрактивно минаване около 9 конуса на летище Сапарева баня, третото е точно спиране на обособено място в Долна Диканя и четвъртото е магически квадрат 7/7 метра в с. Владая. Финалът на деня е отново пред НИМ Бояна.

Вторият ден на събитието ще предложи нови четири изпитания за участниците. След старта пред НИМ Бояна участниците ще имат сериозно изпитание за зареждане на гориво. Следва преход до Дупница и площад Свобода, където има изпитание за точно паркиране. В 11.00 ч. автомобилите ще бъдат на площада и след кратка пауза започва атракцията. Третото изпитание за деня е на летище Сапарева Баня.

Точното лично време ще реши до известна степен и резултатите в крайното класиране. Четвъртото изпитание отново е за точна езда. Победител ще е екипажът събрал най-малко наказателни точки. Организаторите са подсигурили много интересни награди за победителите в отделните епохи и генералното класиране. Участниците ще карат по републиканската пътна мрежа, съобразявайки се с правилата за движение.