Календар със събития Събития

Предстои втори кръг на джетовете в Бургас

Предстои втори кръг на джетовете в Бургас

 

След успешния старт на джет шампионата във Варна, Бургас е домакин на втория кръг от националния шампионат  този уикенд от 2 до 4 юли. Инициативата и организацията е на местния клуб „Акватракс“ и Община Бургас. В двата дни ще се видят атракции с джетове, Флай борд, джет сърф и Free Style изпълнения.

Интересна е разработката за контрол и следене на джетове, която ще се демонстрира на живо по време на състезанието и е съвместна разработка на ИА Морска Администрация и българската фирма Easytracking от Варна. На северния плаж Saxa Beach сили ще премерят над 30 състезатели от България, Румъния и Гърция в различните категории. Директор на състезанието е най-успешния български състезател Кристиян Киров – многократен национален и балкански шампион и 4-ти в света.

Интересна е битката при децата, където отново ще ни радва 13-годишната Мари Петрова и двукратния републикански шампион Антон Горещилов. Те ще мерят сили с  няколко румънски състезатели. При дамите също ще бъде интересно, като за момента има шест атрактивни и красиви състезателки с мощни машини. В класа на серийните машини силна заявка има от участниците от клуб „Морска звезда Бургас“ Мартин Димов –баща и Мартин Димов-син. При най-мощните джетове над 500 к.с. ще стартира Европейския вицешампион от Гърция Никос Флорос в люта битка с нашите състезатели Щерю Арабаджийски и Марио Михалев – многократен джет ски шампион.

За гости и участници ще има представяне на плажа на нови модели автомобили 4х4 и плажно парти вечерта. Стартовете започват от 10 часа в събота, а финалните гонки са в неделя от 10 часа. Повече информация във Фейсбук страницата на Jet Ski Bulgaria.