Календар със събития Събития

Президентът Румен Радев пръв видя Ford Bronco и Mustang MACH-E GT на автосалона

Президентът Румен Радев пръв видя Ford Bronco и Mustang MACH-E GT на автосалона

Първият официален гост на Автомобилен Салон София 2022 е Президентът Румен Радев, който посети щанда на Ford на изложението ден преди официалното откриване и деня за преса. Той отдели специално внимание на премиерите: емблематичния офроудър Ford Bronco и изцяло електрическия Mustang MACH-E GT с 540 к.с., както и чистокръвния мускулест Mustang MACH 1.

Щандът на Ford беше сред първите завършени и готови изложбени площи още преди обяд на 2 юни, който е и последният подготвителен ден преди официалното откриване на изложението. По същото време в столичния Интер Експо Център се проведе конференцията Automotive & Mobility Forum 2022, чиито официален патрон е Президентът на Република България.

Специално за Автосалон София 2022, легендарният модел Bronco пристига в най-новото си превъплъщение от Ford. Експонатът е с 4 врати, сив на цвят, модификация Big Bend и е оборудван с 2,7-литров EcoBoost двигател с 315 к.с.

Bronco e един от най-емблематичните модели, оставили ярък отпечатък в историята на Ford. През 1964 г. бащата на Mustang, Лий Якока, поставя подписа си под проект, с което стартира създаването на автомобил, който съчетава здравината на F-серията и динамичния дух на Mustang. Със старта на продажбите през 1966 г., моделът се превръща в любимец на всеки, който търси способен, здрав и сигурен автомобил.

Изложеният на щанда на Built Wild Bronco Big Bend, е вдъхновен от богатото историческо наследство на компанията, като съчетава солидно офроуд- инженерно знание, интелигентни технологии и модерен, изразителен дизайн. Точно като първото поколение, наречено G.O.A.T. (Goes Over Any Type of terrain), мисията на изцяло новия Bronco е да предостави максимални 4x4 възможности, обновени със спортен дух.

Подобно на квадратните пропорции на своя предшественик, новият Bronco се отличава с къси надвеси и широка стойка, оптимизирани за приключения извън пътя. Страничният профил се отличава с ясни ръбове и здрави разширени калници с крепежни елементи за бързо освобождаване и лесно персонализиране.

Bronco е с уникални за класа врати без рамки, което улеснява демонтирането им. Огледалата, монтирани на капака, осигуряват странична видимост, когато вратите са свалени, а монтираните на предните калници държачи подпомагат фиксирането на по-дълги товари като канута. Мекият покрив на модела може да се сваля с лекота от сам човек чрез отключване на ключалките от вътрешността на купето.

Изцяло новата, специфична за Bronco, архитектура на Ford T-6 се отличава с високоякостно стоманено шаси със седем напречни греди, за да се осигури оптимално действие на  предното и задното окачване по неравен терен. Всеки Bronco се предлага с окачване (HOSS) за оптимална стабилност и контрол при скоростен офроуд.

Спортният 2,7-литра EcoBoost V6 двигател с 315 к.с. и 555 Нм въртящ момент е най-мощният бензинов двигател в класа. Десетстепенната автоматична трансмисия осигурява на Bronco оптимална комбинация от мощност, въртящ момент и предавателно число за всеки терен.

Интериорът на Bronco съчетава офроуд функционалност и дизайн. Инструменталното табло елегантно препраща към първото поколение на модела, а цветовете и материалите, използвани в купето, са вдъхновени от офроуд същността на модела.

Bronco е оборудван с мултимедийна система SYNC 4 и 12-инчов сензорен екран, на който се изобразява панорамата от 360-градусовия обзор на системата от камери в автомобила за допълнителна видимост при предизвикателни трасета, като движение по скален маршрут.

Ford Bronco e илюстрация на технологична мощ и изключителните инженерни постижения в развойната дейност на Ford. Този впечатляващ спортен офроуд автомобил демонстрира страстта на компанията да създава надеждни, легендарни автомобили, проектирани около индивидуалните нужди на клиентите.

Автосалон София 2022 се открива на 3 юни, когато е и денят за представителите на пресата. За посетители автосалонът в Интер Експо Център ще отвори врати в събота, 4 юни, от 10 часа.