Календар със събития Събития

Профсъюзът на VW обвинява ръководството за зачестилите грешки

Профсъюзът на VW обвинява ръководството за зачестилите грешки

IG Metall излезе с отворено писмо към борда на директорите и на супервайзърите, че софтуерните проблеми на новото поколение VW Golf застрашават работните места на служителите. Профсъюзът е най-големият в Германия и също критикува управлението на компанията за зачестилите грешки. Преди дни компанията пусна расистка реклама на Golf в Instagram. Също така нарича спирането на производството на новия Golf заради проблем в софтуера още по-голяма катастрофа.

„Лошата публична репутация подрива потребителското доверие, което е градено с десетилетия и това застрашава нашите работни места. Всеки ден служителите на компанията страдат от понижаването на репутацията“, коментира профсъюза.

Първият модел на VW от електрическия бранд ID3 също има софтуерни проблеми, въпреки че производителят увери как всичко върви по план. В типичен за двата борда маниер, бе отказан коментар на профсъюза. Репутацията на компанията спадна значително през последните 5 години в резултат на Дизелгейт, в който бе открит нелегален софтуер за манипулиране на вредните емисии.

Бордът на супервайзърите обаче коментира, че одобрява общите проекти с Ford, за които бе обявено през юли 2019. Двете компании подписаха споразумение за сътрудничество, но все още няма информация в кои области. Според борда това ще бъде обявено скоро.