Календар със събития Събития

Производството на Lada Niva се възобновява

Производството на Lada Niva се възобновява

На фона на продължаващата война в Украйна, Русия рестартира производствената линия на Lada Niva във фабриката на 1000 км от Москва. Наложените международните санкции повлияха на вноса на части, необходими за производството на автомобилите. През месец май руското правителство намали използването за микрочипове и хардуер, необходими за производството на автомобилите, което позволява на производителите да използват частите, които имат на разположение.

Тази законодателна промяна означава, че колите могат да се предлагат за продажба без ABS спирачни системи, SOS функция, моторите нямат дори категория Евро 5. Реално  Lada Niva е същата като през 1977 г., но носи името Niva Classic '22.

Като вземем предвид, че няма въздушни възглавници това е кола, с която не искате да претърпите инцидент. Уебсайтът на Lada все още показва Niva на стойност 818 900 рубли или 21 000 долара, но Classic ’22 ще се предлага на намалена цена. Цената на нов автомобил Niva извън Русия расте, но международните санкции спират износа на нови автомобили. Niva Bronto с блокажи на диференциала и офроуд гуми се продава в Русия за 1 134 900 рубли или 29 000 долара, но същите в Италия достигат 32 000 евро или 48 000 долара.