Календар със събития Събития

Проведе се Балканска Офроуд Купа 4х4

Проведе се Балканска Офроуд Купа 4х4

Рекорден брой участници стартираха във Варна в офроуд надпреварата „Балканска Офроуд Купа 4х4“. Шестдесет екипажа от Италия, Гърция, Румъния, Казахстан, Турция и България премериха сили, като за три дни преодоляха над 1000 състезателни километра.

Организаторите от Офроуд Клуб Черно Море и Дирекция Спорт на община Варна предложиха отлични условия и организация на състезателите. Надпреварата е втори кръг от националните шампионати по офроуд в календара на Автомобилната федерация на България. В класа на прототипите и най-проходимите победител стана румънския екипаж на Тудор Октавиан, а при модифицираните Драго Янев и Даниел Ганев с Mercedes G.

Красивият и атрактивен дамски екипаж Марияна Бакалова и Ива Ганчева с Mitsubishi Pajero извоюва втора победа след подиума във Велинград в класа на начинаещите. При стандартните най-мощни автомобили победител е екипажът Първан Първанов/Добрин Чешмичков с шеста поредна победа, а при модифицираните победа грабна Теодор Тома от Румъния.

В кралския клас при най-бързите шампионът за миналата година Кирил Захаринов отново спечели поредно състезание, като този път бе на навигатор на Владимир Христов. В бъги класа първи станаха баща и син Хофман от Румъния, като сина е само на 14 години със специален лиценз от румънската федерация.