Календар със събития Събития

Първият кръг на сезона по гимкхана бе в Твърдица

Първият кръг на сезона по гимкхана бе в Твърдица

Картинг пистата Тодор Славов в Твърдица бе домакин на превърналото се в традиционно за съоръжението състезание по гимкхана. Състезанието по майсторско управление бе организирано от АСК Престиж и Моторспорт академия. Денят беше изпълнен с положителни емоции, адреналин и приятна атмосфера.Победител в надпреварата стана Калин Стефанов с Peugeot 206 клас модифицирани от Етър Рейсинг. В клас сток при мъжете победата взе Иван Ангелов с Volkswagen Polo също от Етър Рейсинг. При жените битката в клас модифицирани бе за живата легенда Констанца Томова със Citroen Saxo от АСК Хобикар.

В клас сток победата за втора поредна година грабна Мария Русева с Volkswagen Polo от Етър Рейсинг. Купата за най-атрактивен състезател заслужено взе Пламен Дренски със своята Mazda МХ-5 от отбора на АСК Престиж.Зрителите на събитието, които спазваха всички противоепидемични мерки, наблюдаваха с интерес демонстрация от пилотите на картинг академия Твърдица Кристиян Зинков, Калоян Гьошев и Самуил Иванов.  

Вторият кръг от шампионата бе предвиден за 16 май в Габрово, но състезанието е отложено. По календар през септември има гимкхана Средец, а октомври Велико Търново и Горна Оряховица.