Календар със събития Събития

Renault обедини Dacia с Lada

Renault обедини Dacia с Lada
Renault обедини Dacia с Lada
Renault обедини Dacia с Lada
Renault обедини Dacia с Lada
Renault обедини Dacia с Lada
Renault обедини Dacia с Lada
Renault обедини Dacia с Lada
Renault обедини Dacia с Lada
Renault обедини Dacia с Lada
Renault обедини Dacia с Lada

Dacia представи своя 5-годишен план, като част от стратегията Renaulution на Groupe Renault. Със създаването на бизнес подразделението Dacia-Lada, Dacia ще повиши своята ефективност и конкурентоспособност, като същевременно навлезе в нова територия по отношение на продуктите си. Представянето на концептуалния модел Bigster проправя пътя към нови хоризонти за Dacia в сегмент C.

Dacia се предлага в 44 държави и има 7 милиона продадени автомобила. Новото бизнес подразделение Dacia-Lada ще увеличи потенциалът за синергия и пренос, а платформите се съкращават от четири на една - CMF-B, част от Алианса. През 2021 в Европа идва Dacia Spring - най-достъпният електрически градски автомобил, който ще бъде последван от 3 нови модела на близкия хоризонт през 2025 г.

По време на обявяването на плана бе представен концептуалният модел Bigster. 4,6-метров SUV, който съдържа нито повече, нито по-малко от най-важното. Този SUV е начинът, по който Dacia прави C-сегмента достъпен, на цената на автомобил от по-ниския сегмент.

ДНК-то на концептуалния модел Bigster е слято със силните ценности на марката, спомогнали за утвърждаването на здрава и дълготрайна връзка с клиентите и привържениците през годините: семплост, честност и автентичност.

Пропорциите на Dacia Bigster са съвременни и въпреки това неподвластни на времето. Те изпращат ясно послание за здравина. Линиите са семпли и вдъхващи доверие. Липсват претенции; това, което виждате, е това, което получавате.

Щедрите външни размери са обещание за много просторен интериор. Y-образният светлинен подпис вече е по-голям, подчертаващ дръзкия, уверен стил на SUV.

Тъмнозеленото покритие подсказва за приключенския изследовател в интериора.

Без излишни декорации, без хромирани покрития или имитация на алуминий, концептуалният модел Bigster е честен автомобил, изработен с истински принципи, като например избора да се използват само сурови рециклирани пластмаси за всички външни защитни панели.

Бъдещ водещ модел в гамата на Dacia, Bigster може да бъде както с хибриден двигател, така и задвижван от алтернативни източници на енергия, което означава, че марката винаги ще бъде в перфектен синхрон с променящите се регламенти и очаквания на клиентите.

Както се вижда от концепцията Bigster, Dacia е начин за бягство от рутината, предоставяйки на клиентите уникално, истинско, стойностно преживяване. Повече от всякога Dacia въплъщава свободата на движение и се превръща в изявление, което отразява нуждите и основните стремежи на своите клиенти.  Покупка със значение. Dacia: винаги стойностна, все по-привлекателна.

Lada пък предвижда представянето на 4 нови модела до 2025 г., сред които Niva през 2024. А силуетът на колата е същият като този на Bigster.