Календар със събития Събития

Себастиан Фетел иска въвеждане на ограничения по аутобаните

Себастиан Фетел иска въвеждане на ограничения по аутобаните

4-кратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел се обяви за въвеждане на ограничения по германските магистрали. Вероятно точно от него очаквахме противоположно мнение. Но според него това е логично, ако води до намаляване на емисии СО2 и спасява животи.

„Не става въпрос за това какво искам аз. Трябва да се гледа по-обширно. Въвеждането на ограничения за скорост би намалило с 2 млн. тона емисиите СО2. И ще направи пътищата по-сигурни. В Германия инциденти има само защото няма ограничения на скоростта. Ако въвеждането им може да спаси и един човек, значи си струва“, коментира Себастиан Фетел за Auto Motor Sport.

Според него Германия може да бъде пример за останалите държави. Всъщност страната е единствената в света, в която все още има секции без ограничение на скоростта. Другият Рай за петролхедите е остров Ман, който юридически се води собственост на кралица Елизабет II и затова британският закон за движение по пътищата не действа там. А мястото е домакин на легендарното състезание ТТ за мотоциклети. Дълго време в Северна Австралия няма наложени ограничения, но това се променя през 2016 г.

Почти всяка година депутати и различни групи се опитват да въведат ограничения по цялата дължина на магистралите в Германия, но лобито на германските производители винаги успява да докаже с данни, че точно по отсечките без ограничение има по-малко жертви от останалите части на аутобаните.