Календар със събития Събития

SGC слага в колата за Льо Ман туин-турбо V8

SGC слага в колата за Льо Ман туин-турбо V8

Ferrari така и не се върнаха в 24 часа на Льо Ман в топ класа на прототипите, но Scuderia Cameron Glickenhaus е тук. Компанията стартира преди 15 години като страничен проект на Ferrari и сега прави собствени автомобили. За пътя и пистата. А 007C ще участва в Льо Ман и новия клас на хиперколите. И излиза срещу Toyota и Aston Martin.

Двигателят ще е дело на френската компания Pipo Moteurs и ще бъде туин-турбо V8. С модела си SCG003 отборът вече постигна победа в класа в 24 часа на Нюрбургринг, който е само за GT автомобили. SCG003 е създаден изцяло ръчно във фабриката н Слийпи Холоу в щата Ню Йорк, а двигателят му е 4,4 литра туин-турбо от BMW.  

В съобщението до медиите Гликенхаус обяви: Изминаха 50 години, откакто американска кола спечели генерална победа в Льо Ман. От 50 г. работим, за да променим това. Определено компанията не отива във Франция на разходка и няма да е за пръв път да побеждава големите. Наскоро тяхно бъги победи в Баха 1000, където Ford извади най-доброто за ПР представянето на новото Bronco.