Календар със събития Събития

Три екипажа на Астра Рейсинг ще стартират този уикенд в Гърция

Три екипажа на Астра Рейсинг ще стартират този уикенд в Гърция

Екипажът на Астра рейсинг в лицето на Екатерина Стратиева / Георги Аврамов отново се завръща към гръцките трасета, но този път към тях се присъединяват и новите членове на отбора - Игнат Исаев / Йордан Йорданов , както и Петър Йорданов / Любка Йорданова.

На 20-21 април ще се проведе 50th Thermaikos Sprint Rally, което е част от рали шампионата на Северна Гърция и се намира в близост до Солун. https://www.aoth.gr/post/50ο-ραλλυ-θερμαϊκου?fbclid=IwAR15tv6wkoitxDapqJMaS6cMs1LsrjBCGRYjCTp2lx3HdkRPDVj1X4nmeNs_aem_ASukswl2HAr2_pSZ_L98HlVDQGkOZ8pPXVeCu22-NfjZsba7u3ZFdRZouKYUMape5STC37Z9spCM4tHf529E7Wqa

Българските екипажи ще стартират с вече познатите автомобили от клас Rally 2 - Skoda Fabia управлявана от Исаев/Йорданов, Rally 4 - Opel Corsa Стратиева/Аврамов и Rally 5 Renault Clio с екипаж семейство Йорданови.

Нека припомним, че преди 3 седмици от старт в нашата съседка се завърнаха стартиралите в клас С1 Антон Титов / Александър Спиров, които се класираха на 4-то място в генералното класиране и 1-ви в класа си. Три позиции по-назад , съответно 7-ми в генералното класиране завършиха Стратиева/Аврамов, които си извоюваха  2-ра позиция в клас С5 и  F2.

“Безкрайно съм щастлива от факта, че този уикенд отново ще стартираме в Гърция. След участието ни  в Рали Кентаврос видях, че гърците имат доста интересни и технични пътища и определено има полза от участията тук. Това е нов опит и рутина, които никога не са излишни“, сподели Стратиева и с усмивка допълни, че е горда от факта, че тази година Астра Рейсинг е лицензирала вече 8 пилота.

Състезанието ще бъде открито в събота вечерта, а неделя в 9:00ч ще стартират и автомобилите в 3 състезателни етапа от по 13,40км.