Календар със събития Събития

100 коли за тест на автосалон София

100 коли за тест на автосалон София

След две отлагания на мотоциклетното изложение поради коронавируса, организаторите на автосалон София съобщиха, че събитието ще се проведе от 15 до 24 октомври. Преди седмици протече успешно и специализираното изложение за камиони в Пловдив.

Домакин отново е Интер Експо Център.  Над 100 фирми-изложители ще представят най-доброто, което автомобилната индустрия може да покаже тази година на повече от 13 600 кв.м изложбена площ. Много автомобилни премиери и технологични иновации очакват посетителите на 25-то издание на автомобилния салон в София. Впечатляващ ще бъде и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – хибридни, плъг-ин и изцяло електрически.

Международният автомобилен салон в София е измежду най-престижните в региона и едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA), наред с автосалоните в Париж, Женева, Детройт, Токио. Тази година германското изложение се мести от Франкфурт в Мюнхен и всъщност то и нашият автомобилен салон ще бъдат единствените, на които ще участват всички водещи производители в света. Ще имаме възможността да видим експонати на следните марки: Alfa Romeo, AMG, Audi, Bmw, Citroen, Cupra, Dacia, DS, FIAT, Ford, Great Wall, Haval, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Lexus, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Ora, Peugeot, Renault, Rolls-Royce, Ssang Yong, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volvo, Volkswagen и др.

Там ще са и някои от мотоциклетните марки като Honda, Peugeot, Silence. Очакват ни и други изненади - нови участници, както и съвсем нови марки за българския пазар, чиято премиера в България ще се състои на изложението. Запазено място в изложението имат също производителите и търговците на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, автоаксесоари, охранителни системи, кар аудио системи, лизингови компании, банки, застрахователи и други.

Организаторите и самите изложители на щандовете си се ориентират към предлагане на специални изживявания за посетителите. Предвидени са повече от 100 автомобила тест драйв. Един от посетителите ще спечели нова кола от томболата.

Всички посетители ще имат възможност да ползват буферния паркинг при метростанция „Интер Експо Център - Цариградско шосе”. Капацитетът на паркинга е 1300 места, като входовете са в локалните платна пред “Интер Експо Център” и магазин „Метро”.

Освен метрото, посетителите могат да ползват и автобусни линии, осигуряващи директен достъп до Интер Експо Център.