Календар със събития Събития

600 000 поръчки за Tesla Cybertruck

600 000 поръчки за Tesla Cybertruck

Заявките за покупка на първия електрически пикап на Tesla – Cybertruck, стигнаха 600 000. Желанието на клиентите очевидно е неподвластно на икономическата криза и паниката около световната пандемия от коронавируса. Моделът получи силен старт с над 150 000 поръчки още при представянето си, въпреки провала на Илън Мъск да докаже с чук, че стъклата биха издържали подобен удар и са бронирани.

Когато бе представен от Илън Мъск Tesla Cybertruck породи ураган от критика към дизайна. Безспорно обаче е футуристичен и не изглежда като нищо, което сме виждали досега. Поне в реалния свят, а не филмите. Острите ръбести форми на първия електрически пикап на Tesla обаче може и да не влязат в серийно производство.

Проблемът е, че няма как да покрият нормите за безопасност на пешеходците. Именно поради тази причина вече в индустрията няма така красивите спящи фарове от 80-те. Tesla обяви официално, че дизайнът на Cybertruck ще бъде преправен, поне в предната част.

Carbuzz.com пуснаха рендер на Cybertruck с по-обли форми и далеч по-приемлив дизайн. И странно близък до Rivian R1T. Отзад легенът е по-стандартен. Дръжките на вратите също вече не са скрити. Естествено това за момента е само рендер. И не знаем какво има в главата на Мъск, но историята показва, че винаги е било радикално.

Cybertruck струва 39 900 долара базова цена с един мотор и задно предаване. Версията с два ще покрива почти 500 км пробег, а тази с три ускорява до 100 км/ч за 2,9 сек и прави 800 км.