Календар със събития Събития

Ангелов и Гаджев победиха в Дряново

Ангелов и Гаджев победиха в Дряново

Пилотите на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 Evo спечелиха и втория кръг от шампионата по рали-спринт, който се проведе в Дряново. Това е трета поредна победа в състезанието за екипа. В трите скоростни отсечки тандемът натрупа огромна преднина от 1,27 мин пред Христо Парашкевов и Манол Парашкевов със Subaru Impreza. Трети останаха Антон Титов и Динко Георгиев с Peugeot 208 R2, също от „Мегапорт Рейсинг“, победители в клас RC4. В състезанието имаше три инцидента, за щастие пилотите са невредими.

 „Доволен съм от победата. Дойдохме тук предимно да тестваме и изпробвахме различни настройки. В първото минаване бяхме с мека кола заради фракцията, след това я втвърдихме. На третото в края направих грешка на фракция, която ми коства доста време. Нямахме проблеми с концентрацията, въпреки огромната преднина, но подобни грешки се случват в ралитата. Подобрихме времето си спрямо миналата година с 10 сек, въпреки че не може да се правят подобни сравнения, защото условията винаги са различни. Очакваме с нетърпение рали „Сливен“, където се очаква голяма конкуренция“, коментира Ангелов.

„Мегапорт Рейсинг“ спечели и отборното класиране, благодарение на първото и трето място, както и шестото на Емил Денев и Йордан Тодоров с Renault Clio RS, който е първи в група RC3N.

Рали „Сливен“ ще се проведе от 10 до 12 юни, а следващият кръг от шампионата по рали-спринт е на 26 и 27 юни във Видин.

Снимка: APIX - Action Photography /  Драгомир Петров