Календар със събития Събития

Автосалон София бе отложен за юни 2022

Автосалон София бе отложен за юни 2022

Общото събрание на Асоциацията на автомобилните производители (ААП) единодушно взеха решение за отлагане на Автомобилен салон София 2021, който трябваше да се проведе от 15 до 24 октомври. Причината е динамичната промяна на епидемичната обстановка, увеличаването на рисковете за изложители и посетители. Така изложението ще се проведе в периода 3–12 юни 2022 г.

„Оставаме с надеждата, че ще сме спечелили дългата битка срещу вируса и че животът ни ще се е върнал към нормалния си ритъм. Сигурни сме, че през следващата пролет представителите на автомобилните производители у нас ще могат да ни покажат на територията на Интер Експо Център още повече нови модели, супер технологии и модерни иновации“, се казва в прессъобщението на ААП до медиите.

Така единственият салон, който се проведе за две години и от началото на пандемията на Ковид-19 е Truck Expo през юни. Салонът за мотори бе отменен два пъти, а първото издание от 2019 насам се очаква да бъде през април 2022 г.

Засега приготовленията за автосалона в Мюнхен въврят по план и екипът ни ще присъства на най-голямото изложение в Европа от две години насам. Очаквайте репортажите, новините и видео клиповете ни от събитието.