Календар със събития Събития

БФАС връща писта София

БФАС връща писта София

Писта София се завръща в календара със състезание през септември, потвърди пред нас Румен Дунев, председател на БФАС. „Първоначално подадохме дати 1-2 октомври, но тогава най-вероятно ще има избори и затова сменихме датата за 24-25 септември. Все още очакваме потвърждение. Най-важното е, че писта София се завръща на детелината на Околовръстното за Бояна, там, където всички я помнят и е историческото място за провеждането й“, поясни Дунев.

Все още БФАС изготвя календара за този сезон, след като преди дни получи лиценза за провеждане на национални състезания от Министерството на младежта и спорта. Не е ясно колко кръгове ще се проведат, като основната тежест за това ще бъде желанието за участие на пилотите. Очертава се и кръг на писта Серес, както и няколко ралита, сред тях има предложения за нови състезания. Но за съжаление в плановете не е рали България. „Водихме разговори с общини за провеждането на състезанието, но за момента финансирането от тях не е достатъчно за провеждането на рали България по стандартите на FIA и престижа, който има състезанието.

Но също така докато водим разговори за провеждането му и намиране на допълнителни спонсори видяхме, че то е отменено в календара за Европейския рали трофей зона Балкани. За съжаление нямаме комуникация с FIA, а СБА. Така със сигурност казваме, че състезанието няма да се проведе през тази година“, поясни Дунев.