Календар със събития Събития

Българин е в челото на световното по картинг

Българин е в челото на световното по картинг

Родната картинг звезда Никола Цолов постигна най-доброто класиране на българин в историята на световно първенство, което се проведе на пистата Портимао, в Португалия през изминалия уикенд. Състезателният уикенд премина в постоянна промяна на атмосферните условия, от проливен дъжд, до силно слънце, които допринесоха за изключително трудното състезание.

Точно, обаче, в най-трудните условия, Никола показа завидни умения под проливния дъжд и се класира 2-ри на квалификацията в неговата група и 8-и в общото класиране от 89 участника. След последващите, квалификационни маншове, българският пилот успя да направи много силни предствавяния и да завърши на чудесното 4-то място.

Това бе и стартовата му позиция за най-важното състезание за сезона, финалът, който се проведе при проливен дъжд, с минимална видимост. След много смело каране и много оспорвана битка с европейския шампион за тази година, американецът Уго Угочукуо, Цолов завърши на прекрасаната 7-а позиция. Класирането на Никола е най-доброто постижение за българин на световната сцена на картинг спорта.

Сезонът за Цолов продължава с последния кръг от испанския шампионат през следващия уикенд, където българинът ще се бори за титлата в шампионата. Това най-вероятно ще е и последното състезание за Никола категория OKJ, в която кара от началото на годината.