Календар със събития Събития

BMW продава най-много Х7 в България

BMW продава най-много Х7 в България

Серия 1 може да е най-търсеният модел на BMW в Европа, а Серия 3 и 4 в САЩ, но в България точно те заемат последните места по продажби. А начело от началото на годината е… Х7. За първите 9 месеца са продадени 731 нови автомобила BMW и MINI, както и 68 мотоциклета BMW Motorrad. От тях 81 са за Х7, следван от Х5 със 76 и Х6 с 64. Тези три SUV модела са най-предпочитаните от родните клиенти.

Спадът в търсенето заради коронавируса е -22% спрямо същия период през предходната година. При MINI, продажбите са 64 или със 17% по-малко, в сравнение с деветте месеца на 2019 г. Търговската реализация на BMW Motorrad е 78 мотоциклета (-17%).

Кросоувърите заемат 50% пазарен дял в реализацията. В унисон с глобалната стратегия на BMW Group и усилията на BMW Group България за популяризиране на Plug-in (PHEV) автомобилите тяхната реализация нараства почти двойно. За това допринасят както разширената гама, която вече включва 12 PHEV модела в почти всички моделни серии, така и интересът на все по-широк кръг клиенти да се запознаят  с нова култура на мобилност и да добият практически опит с електрификацията в етап на липсваща или недостатъчно развита инфраструктура, без да правят компромис с нуждите си от автономност.

BMW M (М и M Performance) отчита продажби на 196 автомобила или ръст от 32 % спрямо същия период на предходната година. За 9-те месеца на 2020 г. 55% от задвижваните от двигател с вътрешно горене автомобили BMW са с дизелов двигател, 39 са с бензинов двигател, а електрифицираните (електрически и PHEV) са общо 6% от общите продажби.

При избора на компановка, най-голям дял имат шестцилиндровите бензинови или дизелови агрегати – 49%, следвани от четирицилиндровите редови двигатели - 32%. Във високия мощностен клас 12% от клиентите избират осемцилиндрови и 1% дванадесетцилиндрови двигатели. 85% от закупените автомобили BMW са с xDrive.