Календар със събития Събития

Brabham достави първия BT62 Competition

Brabham достави първия BT62 Competition
Brabham достави първия BT62 Competition

Според създателите си това е най-пистовата кола в света. Brabham Automotive достави първия си BT62 Competition model на клиента, след като няколко месеца бе спряла работа заради пандемията от коронавирус. Колата ще участва в британския шампионат по ендуранс. Моделът има пистов вариант и за обикновени пътища.

Планът е за производство на 70 коли, всеки един ръчно изработен и конфигуриран от клиентите. Дори имат свободата да идват във фабриката и да добавят свои идеи и детайли в автомобилите по време на процеса по производство.

Според компанията това е наследство от сър Джак Брабам и Рон Тауранак. Брабам стана три пъти шампион във Формула 1 и първи в историята със собствен отбор, който носи неговото име. ПРез 60-те екипът му е най-големият производител на състезателни коли в света с над 500 бройки на година.

Новата компания, която възроди името Brabham, нае специалисти от McLaren, Aston Martin, Ferrari, General Motors , Koenigsegg и Tesla.

BT62 Competition има атмосферен V8 с над 700 к.с. и 6-степенна секвенционална кутия. Шасито е карбоново, както и спирачките.