Календар със събития Събития

Bri4ka представя първата в света катастрофа с над 210 км/ч

Bri4ka представя първата в света катастрофа с над 210 км/ч

Bri4ka стартира нова поредица видеа с име Safety Bri4ka Academy или Как да останем живи на пътя. В сътрудничество с рали шампиона и доцент от НСА Димитър Илиев ще бъдат представени първоначално 12 епизода, в които се представят основни елементи от пътната безопасност. Първият епизод се казва Скорост и показва първата в света катастрофа с кола и автобус със скорост над 210 км/ч.

Досега в световен мащаб не е правена подобна каскада с дистанционно управлявана кола. Ударът е осъществен с помощта на екипа на Калин Керин, един от най-добрите каскадьори на планетата.

Автомобилът е Opel Omega, в колата и автобуса са разположени манекени, които да онагледят пораженията по пътниците.  

Също така спирачния път на автомобил с ABS от 140, 90 и 50 км/ч, максимално разрешена скорост у нас за движение в града, извън него и по магистрала. И сравнение с кола без ABS. Димитър Илиев и Филип разкриват каква е правилната техника за спиране с антиблокираща система и без нея.   

Сериите, които ще бъдат по една в месец, се осъществяват с подкрепата на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", Bridgestone, Мост Ауто и Bosch Engineering Center Sofia.