Календар със събития Събития

Британците мечтаят най-много за Porsche

Британците мечтаят най-много за Porsche

Коя е любимата ви кола от детството, тази, която сте окичвали на стената с плакат? Lambo Countach или Ferrari F40? McLaren F1? Каквато и да е била, британците в момента мечтаят за Porsche. Това е марката на автомобила, който искат да притежават един ден, когато имат възможност. Проучването е извършено от BuyaCar.co.uk, но изискването е било все пак желанието да е реалистично. Което обяснява и статистиката. Защото втори е Aston Martin, а на трето място Tesla. Не сте си мислили, че масата британци мечтаят за електрическа кола, нали?

В анкетата са участвали над 500 души, посочили са 46 различни бранда и 90 модела. Сред тях са Bugatti Veyron, но много близо до него са плъг-ин хибрид като Kia Niro, дори присъства и Citroen 2CV.

Един на всеки 10 британски шофьори мечтае за Aston Martin и модели като Vantage, а Tesla е след бутиковата компания, с 6,5% от вота при 18 на сто за Porsche и 7,9 за Aston. На четвърто място е BMW, следван от Jaguar и Audi. Интересно е, че Bentley е чак след тях, а Mercedes е пред Ferrari и Lamborghini. И Дори McLaren.

Най-много модели в топ 8 са посочени за Porsche – цели 8, което е странно, защото гамата на компанията не е голяма като на BMW. Но пък и мечтателите на Tesla искат цели 5 модела, т.е. всички.

И така, каква е поуката? Ако сте собственик на Rolls-Royce в Англия, да знаете, че никой не мечтае за колата ви.