Календар със събития Събития

Bugatti отзовава 77 коли в сервиза

Bugatti отзовава 77 коли в сервиза

Дори да дадете 6 млн. долара за кола, това не е гаранция, че тя няма да се поврежда. Американската агенция за пътна безопасност е наредила две отделни отзовавания на Bugatti Chiron, Chiron Sport и Divo. Първата кампания за привикване на колите в сервизите включва 73 броя от трите модела, произведени между 2017 и 2020, а втората обхваща само 4, които са произведени през 2020 Chiron и Divo.

Според агенцията има проблеми със софтуера на електронната програма за стабилност. След стартиране ESP-то не се връща автоматично в активиран режим при включване на Handling Mode. А това застрашава сигурността на пътниците поради риск от инцидент в резултат на различните режими на динамичните режими.

Второто отзоваване на четирите коли е за дефектни задни леви полуоски, които могат да се счупят при определени ситуации. Което е доста странен ефект за коли, чиито максимални скорости надвишават с много 400 км/ч и имат мощност 1500 к.с.

Разбира се, проблемите ще бъдат отстранени безплатно. Това е едва второ отзоваване на коли Bugatti за последните години. През 2018 г. Chiron посети сервизите за проблем в страничните въздушни възглавници.