Календар със събития Събития

Chevrolet Corvette С8 срещу Porsche 911 GT3 RS на писта

Chevrolet Corvette С8 срещу Porsche 911 GT3 RS на писта

Chevrolet Corvette е първият със средноразположен двигател. А това го прави още по-бърз на писта. Колко точно ли? На Нордшлайфе завърта обиколка за 7,29:9 мин, което е доста впечатляващо, но изостава с 30 сек от пистовото оръжие Porsche 911 GT3 RS.

Разбира се, все още не сме видели хардкор версиите на С8. Но ето, че видео на Speed Phenom сравнява поведението на двете коли на калифорнийската писта „Уилоу Спринг“.

Без музика, само чист V8 звук и баритон от босверовия шестак. Интересното е, че от видеото разбираме настройките. Chevrolet препоръчва за писта използване на камбер отпред -3,0 градуса и -2,5 отзад. От време на време има недозавиване, както и презавиване, но времената на обиколка са по-бързи.

Естествено тук не говорим за състезание и това, че С8 изпреварва GT3 RS в средата на видеото не е релевантно и не си водете изводи от това. Защото на писта имате охлаждащи обиколки, различно износване на гумите и желание на пилотите. Но при всички положения двете коли изглеждат доста равни. Макар и постигнали една и съща цел по коренно различен начин.