Календар със събития Събития

Dacia Spring е най-евтината електрическа кола

Dacia Spring е най-евтината електрическа кола

Както и се очакваше, Dacia Spring става най-достъпната електрическа кола у нас с обявяването на цените на модела. Базовата цена е 33 хил. лв. Предварителните поръчки стартират от 20 март 2021 г. за първи доставки през есента. Основно градски автомобил със SUV външен вид, Dacia Spring е 100% електромобил. С щедро пространство за 4 възрастни, Dacia Spring има автономия от 230 км по цикъл WLTP (305 км по цикъл WLTP City). Във Франция цената на колата е 12 хил. евро с ДДС, но с финансови субсидии от правителството.

Адаптирана към новите градски мобилности, Dacia Spring се предлага в 3 версии: версия за частни клиенти, версия Business за споделено пътуване и от 2022 г. – N1 версия Cargo с голям обем на багажника.

И тъй като всички големи промени се раждат на улицата, Dacia стартира кампания в 5 европейски столици, за да обяви на висок глас демократизацията на електрическата мобилност.

Dacia Spring се предлага в 3 версии, които отговарят на всички приложения. Това са ниво Dacia Spring, Spring Business, решението за споделена мобилност на ненадмината цена. Предлага се от март 2021 г., и Dacia Spring Cargo, N1 версия на Spring, без задни седалки и с обем на багажника от 1100 литра и полезен товар от 325 кг, идеален за занаятчии и куриерски доставки. Предлага се от 2022 г.