Календар със събития Събития

Дебют за Genesis G80

Дебют за Genesis G80

Премиерата на Genesis G80 се състоя онлайн от централата на Hyundai в Южна Корея. Дизайнът е много сходен с SUV модела GV80 и предлага също строги линии и огромна предна решетка, навсякъде има триумф на LED индикации и хром.

Луксозният бранд е вложил в автомобила всичко, което знае и може. Салонът е изчистен, с огромен 14,5-инчов дисплей в центъра и управление с контролер. Арматурното табло също е дигитално, 12,3-инчово с 3D изображения. Над него има и хед-ъп дисплея. Естествено Apple CarPlay и Android Auto са стандарт.

Системите за сигурност имат автоматично спиране и автономна смяна на пътната лента само при превключване на пътепоказателите. Интересното е, че адаптивния круиз контрол се казва Machine Learning и учи поведението на шофьора. Бунтът на машините не е далеч, не го забравяйте. Но докато дойде, може де се наслаждавате на полуавтономните технологии.

Базов двигател е бензинов 2,5 с 300 к.с. и 421 Нм, над него е 3,5 V6 с 375 к.с. и 530 Нм, а 2,2 дизел е с 207 к.с. От гамата излизат бензиновите 3,3 и 3,8 V6 от предходното поколение, както и чудесния 5,0 V8.

Шасито използва повече алуминиеви части, поради което е със 110 кг по-леко. Претото поколение отново е със задно предаване. Продажбите в определени пазари по света, сред които не е Европа, стартира във втората половина на годината.