Календар със събития Събития

Джереми Кларксън си тръгва и от Amazon

Джереми Кларксън си тръгва и от Amazon

Легендарният водещ на The Grand Tour Джереми Кларксън се разделя с работодателя си Amazon. Причината е поредният хаплив коментар на британеца, този път насочен към жената на принц Хари – Меган Маркъл. На 16 декември в колонката си в The Sun Кларксън се нахвърля върху нея: „Мразя я. На клетъчно ниво. Не мога на спя нощем и си стискам зъбите, мечтаейки за деня, в която ще излезе на улицата гола във всеки един британски град, а тълпата ще крещи „срам“ и ще я замеря с екскременти“.

Amazon Prime Video вече обяви, че няма да има нов сезон на предаването Clarkson's Farm, в което Кларксън управлява ферма. За момента няма потвърждение от компанията относно The Grand Tour, но множество публикации в медиите определят 2023 като последната за автомобилното шоу.

Принц Хари вече определени коментара на Кларксън като „ужасяващ, обиден и жесток“. Самият Кларксън се извини за думите си в Instagram: „Бях разпънат на кръст от всички. Телефонът ми полудя. Близки приятели са ядосани, дори дъщеря ми се отрече от мен в Instagram“. Водещият е написал и мейл с извинение към Принц Хари и Меган Маркъл, които все още използват титлата Херцог и Херцогиня на Съсекс, макар задълженията им към кралското семейство да бяха снети още приживе на Елизабет II.

През 2015 г. Кларксън си тръгна от Top Gear заедно с Ричард Хамънд и Джеймс Мей, след като удари един от продуцентите по време на снимки за това, че не е успял да осигури кетъринг на време. The Grand Tour вече спря сезоните си, но продължи да създава специални епизоди и по план до края на 2024 г. трябваше да излязат още 4.