Календар със събития Събития

Ferrari прави нов филм с Клод Льолуш

Ferrari прави нов филм с Клод Льолуш

Ако сте фен на колите, не може да не сте гледали късометражния филм Cetait Un Rendez-Vous от 1976 г. на Клод Льолуш. Заснет в ранна сутрин в Париж мъж бърза за среща с приятелката си, минавайки на пълна газ през червените светофари във френската столица със своето Ferrari, макар по време на снимките да се използва Mercedes-Benz 450SEL 6.9, а при монтажа е наложен звук от Ferrari 275GTB, собственост на режисьора.

Сега италианците искат да направят нов филм, този път без такива шашми. Гран при на Монако бе отменено поради коронавируса, а Льолуш и Ferrari ще използват точно княжеството и легендарните завои за новата лента с име Le Grand Rendez-Vous, или голямата среща, която е продължение на C'était Un Rendez-Vous.

Този път колата ще е Ferrari SF90 Stradale, първият хибрид на компанията. А зад волана ще е Шарл Льоклер, пилотът им от Формула 1. Който е и от Монако. Филмът ще включва атмосфера от Гран при уикенда, но и отново звука на Ferrari 275 GTB.

И така, остава да видим как ще се справи по улиците на града държава кола с 1000 к.с. и 1,57 кг на к.с. При 250 км/ч притискането е 390 кг, а колата има шанс да ги развие под тунела. Дали ще успее не знаем, само се надяваме да не гледаме още един филм с много монтаж, а истинско каране.