Календар със събития Събития

Ferrari пусна нова състезателна версия на 488 GT

Ferrari пусна нова състезателна версия на 488 GT

Създаден ексклузивно за писта Ferrari 488 GT Modificata е състезателна машина за трак дни и събития на Ferrari Club Competizioni GT. Автомобилът използва технологията от 488 GT3 и 488 GTE, с които фирмените и частните пилоти на Ferrari участват в GT шампионатите по света и надпреварите за издръжливост.

За разлика от GT3 и GTE, при Modificata няма рестрикции за изравняване на силите и колата се възползва от пълните възможности на туин-турбо V8 двигателя. Мощността е 700 к.с., предавателната кутия с променени предавателни числа и карбонов съединител.

488 GT Modificata има променена аеродинамика за по-голямо притискане с фокус от средата на колата напред. Панелите са изцяло карбонови, а покривът алуминиев, както в 488 GTE. Промените осигуряват притискане от над 1000 кг при 230 км/ч.

Заедно с Brembo е създадена нова спирачна система със състезателни апарати и ABS от 488 GT3 Evo 2020. В кокпита има V-Box система, която комбинира всички данни с телеметрията на Bosch. Данните се изтеглят с USB и флашка. Има задна камера с висока резолюция, втора седалка за пътник по време на трак дните и TPMS система за следене на налягането в гумите.

През 2021 г. компанията организира 5 състезателни дни по света – във Вирджиния, Монца, Уоткинс Глен, Сузука и Нюрбургринг, а собствениците на колата ще могат да участват и на Finali Mondiali, традиционно последното състезание от фирмените шампионати, в които идват пилотите от американските, азиатските и европейските серии.