Календар със събития Събития

Ferrari сега се дърпа от електрически модел

Ferrari сега се дърпа от електрически модел

Когато излезе Ferrari SF90 Stradale, първият плъг-ин хибрид на компанията, веднага започна да се говори за изцяло електрическа кола. Това бе и една от мечтите на вече покойния шеф на компанията Серджо Маркионе. Но явно няма да има подобен модел. Поне засега. Босът на маркетинга в компанията Енрико Галиера споделя пред Autocar UK, че за момента няма подобни планове. Поне за следващите 5 години.

Испоред него конкурентите, които навлизат в този сегмент, не са проблем за Ferrari, защото заемат други пазарни ниши. А електрическата кола не би имала 100% ДНК на Ferrari.

“Когато бъде развита електрическата технология и можем да произведем кола, която искаме, ще се замислим. Няма да правим кола просто, за да е електрическа. Трябва да дадем нещо ново на пазара. Еволюция, това е нашето ДНК. И трябва да е от първия опит“, определя Галиера.

Плъг-ин моделите обаче със сигурност ще станат повече от един и Ferrari няма как да избяга от това. Защото скоро собствениците им няма да могат да влизат в градските центрове на големите градове.