Календар със събития Събития

Ford обнови Fiesta, ST е с 200 к.с.

Ford обнови Fiesta, ST е с 200 к.с.
Ford обнови Fiesta, ST е с 200 к.с.
Ford обнови Fiesta, ST е с 200 к.с.
Ford обнови Fiesta, ST е с 200 к.с.
Ford обнови Fiesta, ST е с 200 к.с.
Ford обнови Fiesta, ST е с 200 к.с.
Ford обнови Fiesta, ST е с 200 к.с.
Ford обнови Fiesta, ST е с 200 к.с.
Ford обнови Fiesta, ST е с 200 к.с.
Ford обнови Fiesta, ST е с 200 к.с.

Един от най-продаваните компактни автомобили в Европа Ford Fiesta бе обновен. Всеки от вариантите Trend, Titanium, ST-Line и Active има уникални стилизиращи елементи редом с разширена гама екстериорни цветове, дизайни на джантите и тапицерии. Гамата Fiesta е разширена и с новите пакети за оборудване Vignale, които подчертават индивидуалността на Titanium, ST Line и Active с луксозни характеристики, в допълнение към силно специфичните варианти X.

Технологиите от най-ново поколение спомагат новата Fiesta да бъде по-добре оборудвана от всякога с цел интелигентно, свързано изживяване при шофиране. LED фаровете присъстват за пръв път при всички варианти на Fiesta, със съвременната технология Matrix LED, която предлага функцията Дълги светлини без заслепяване и може също да адаптира светлинния лъч за по-добра видимост при неблагоприятни условия.

Новата Fiesta въвежда също 12,3-инчов дигитален инструментален дисплей, който помага на шофьорите да бъдат информирани и допринася за спокойни пътувания. Предупреждение за локална опасност и Предупреждение за грешна посока присъстват за първи път при Fiesta заедно с набор от усъвършенствани технологии в помощ на водача.

Електрифицираните силови агрегати ще помогнат на водачите на новата Fiesta да спестят гориво и да намалят емисиите, като същевременно увеличат максимално забавлението зад волана. 48-волтовата мека хибридна технология Ford EcoBoost Hybrid спомага за оптимална икономия на гориво, като едновременно с това подобрява признатата динамика на задвижване на Fiesta с отзивчиво ускорение. Технологията работи съвместно с опционалната 7-степенна автоматична трансмисия Powershift на Ford за бърза, плавна смяна на предавките и най-удобното, вдъхващо увереност изживяване зад волана на Fiesta.

Ford представи и новата Fiesta ST, разработена от Ford Performance. „Горещият хечбек“ е усъвършенстван с нови Matrix LED предни фарове, нови, вътрешно разработени седалки Performance, спортни детайли в дизайна, включващи нова предна решетка в цвят Chrystaline Grey и впечатляваща опция за екстериорната боя Mean Green – както и 10% усилване на пиковия въртящ момент до 320 Нм.
Новата Fiesta е базирана на доказаната архитектура на платформата Ford B-Car – използвана и за компактния Ford Puma SUV – за да предостави редица практични и усъвършенствани варианти с три и пет врати и да предложи на всеки клиент Fiesta с характер, който отговаря на начина му на живот.

Новият стил на екстериора в цялата гама включва дизайн на предния капак, който увеличава височината на носовата част в съчетание с по-големи горни решетки. Емблематичният „син овал“ на Ford сега е поставен дръзко в центъра на решетката вместо на ръба на капака, което допринася за по-голяма разпознаваемост на пътя.
Новите стандартни LED фарове също допринасят за уверения, модерен стил на новата Fiesta с елегантен хоризонтален дизайн. В задната част стандартните светлини получават нови черни рамки за по-изтънчен външен вид, докато наличните задни LED светлини са завършени с външно покритие в цвят Premium Black.

Вдъхновеният от SUV-автомобилите вариант Active се отличава с по-солидни дизайнерски елементи, които изтъкват приключенския му характер. Широката горна решетка съдържа изразени вертикални линии, завършени в черен гланц, по-високи и по-изявени странични въздушни отвори, отразяващи по-високата, характерна за кросоувър стойка на Active.

1,0-литровият двигател EcoBoost Hybrid на новата Fiesta се предлага с мощност 125 к.с. и 155 к.с., в комбинация с 6-степенна механична трансмисия. Разходът на гориво от 4,9 л/100 км и емисиите на CO2 от 111 г/км 2 по WLTP представляват подобрение с 5% в сравнение с нехибридния 1,0-литров двигател EcoBoost с мощност 125 к.с., като спестяването достига 10% при шофиране в града според данните на Ford.

EcoBoost Hybrid с мощност 125 к.с. се предлага и със 7-степенна автоматична трансмисия Powershift с двоен съединител, осигуряваща плавна смяна на предавките за оптимизиран финес и разход на гориво от 5,2 л/100 км и 117 г/км CO2 по WLTP.
Трансмисията Powershift спомага да се поддържа двигателя с оптимални обороти с цел ефективност, както и да се позволи задействане на системата Auto Start-Stop при шофиране в града под 12 км/ч, с цел подобрена икономия на гориво. Удоволствието от шофирането също е увеличено, като автоматичната трансмисия позволява тройно понижаване на предавката за по-бързо изпреварване, когато водачите се нуждаят от максимално ускорение.
1.0-литровият EcoBoost двигател на Ford се предлага с мощност 100 к.с., със спецификации от 5,2 л/100 км и 118 г/км CO2 по WLTP.

Подобно на варианта EcoBoost Hybrid, двигателят използва директно впръскване на горивото под високо налягане, двойно независими променливи фази на газоразпределение и аксиално изместване на коляновия вал за по-прецизна работа. Предлага се с 6-степенна механична трансмисия.