Календар със събития Събития

Ford смята електро разхода с данни от времето и трафика

Ford смята електро разхода с данни от времето и трафика

Изцяло електрическия модел Ford Mustang Mach-E използва клауд технология, с която да елиминира разлика в планирания и реалния пробег. Intelligent Range взима предвид управлението на шофьора, прогнозата за времето и данни от други коли Mustang Mach-E.

Така с информация от трафика и времето собствениците могат да разчитат на още по-коректно пресмятане на времето. Друг е въпросът дали ще разчитат на тези няколко километра и ще им се рискува…

Ако са смели, се предлага и програма за пътна помощ във Великобритания BEV Roadside Assistance за коли, на които им е свършил тока и ще бъдат репатрирани до най-близкото дилърство на Ford със станция. Естествено тези мерки се взимат не защото ще се случват често, а за спокойствието на бъдещите собственици. И по-специално тези, които все още се колебаят дали да минат на ток от двигател с вътрешно горене.

Mustang Mach-E има пробег от 595 км по WLTP, което дори в реалния свят да е 450 км, пак е предостатъчно, за да се калкулират правилните сметки и на дълъг път. Поне от тези, които карат електрически автомобили.