Календар със събития Събития

Кен Блок продава хуунитръка

Кен Блок продава хуунитръка

Една от най-популярните машини на Кен Блок, Hoonitruck, се появи на пазара. Американецът продава колата след като пусна на продажба Focus RS RX, първата си рали кола Subaru Impreza WRX STI, Gymkhana 3 Fiesta и RX43 Fiesta за раликрос.

Приличащата на пикап Ford F-150 от 1977 г. машина е напълно преработена отдолу, ходовата част е от спечелилия в клас GT на Льо Ман Ford GT, но със задвижване 4х4.

Мощността на 3,5-литровия туни-турбо V6 е неприличните 914 к.с. при 7400 об/мин с въртящ момент от 951 Нм, всички предадени на пътя чрез шестстепенна предавателна кутия Sadev.

За разлика от Ford GT, Hoonitruck е с двигател отпред. Не е най-практичният теглещ автомобил, въпреки че е снабден с теглич, както и дистанционно стартиране от FordPass.

Hoonitruck също се продава с пакет резервни части, който включва втори двигател на Ford GT EcoBoost, както и допълнителни колела, врати, подрами и части на окачването.

Вдъхновен от камиона, който баща му някога е карал, Hoonitruck на Кен Блок е създаден през 2018 г. Оттогава е видян от над 75 милиона души онлайн и изигра главна роля в Gymkhana 10. Той също така спечели наградата Best Dressed на автосалона в Токио 2019.

Цената за цялата тази кола ... или камион? Е 1,1 милиона долара.

Hoonitruck се продава чрез LBI Limited, същата фирма, която предлага Gym3 и RX43 Fiestas, както и RS200.