Календар със събития Събития

Класически коли ще обикалят Витоша

Класически коли ще обикалят Витоша
Класически коли ще обикалят Витоша
Класически коли ще обикалят Витоша
Класически коли ще обикалят Витоша

Ретро клуб "АвангарД" организира по традиция Classic Vitosha Trophy. Ретро ралито е на 22 август, а стартът е пред НИМ Бояна. Докато се изготвя класирането в ралито и оценката на журито за изложените превозни средства в събора, богат набор от ретро музика ще се грижи за доброто настроение на публиката.

Участниците ще получат много награди от партньорите в събота. А за посетителите ще има музика, танци, скара, бира, захарен памук, понички и много изненади.

Състезанието е в двудневен формат, а трасето ще премине през над 10 населени места в полите на планина Витоша. Организаторите от Автомобилен ретро клуб "АвангарД" ще изненадат участниците с малко по-различен  вариант на състезанието, съчетаващ хитрости и емоция  по време на специалните етапи за технически възможности и майсторско шофиране.

Капацитета на заявките е лимитиран до 50 екипажа, като до момента половината места вече са заети, а крайният срок за записване е 19 август.

Надпреварата е по модел на европейските регуларити ралита, където се търси не най-бързото, а най-прецизното време. В неделя състезанието финишира пред НИМ, където се организира ретро събор, а ралито ще се влее с това събитие.