Календар със събития Събития

Книжките на стрийт рейсърите отпреди дни на трупчета за година

Книжките на стрийт рейсърите отпреди дни на трупчета за година

Шофьорските книжки на двамата участници в гонката в София с McLaren и Nissan GT-R, която доведе до катастрофа, ще бъдат отнети за година, твърди bTV. Двамата са привикани в КАТ, за да получат актове за по 3000 лв. Също така регистрационните номера на колите им ще бъдат свалени за три месеца. Най-интересното е, че глоба отнася и удареният шофьор с Volvo Сергей Билярски, който изрази недоволството си в профила си във фейсбук от инцидента и обясни как останалата група тийнейджъри, които явно също са участвали в бюджетния Льо Ман, са го заплашвали да не снима. Провинението му е отнемане на предимство, което ще му струва 200 лв.

Както ви съобщихме преди три дни, 19-годишен с Nissan GT-R се удари във Volvo на столичния булевард Черни връх до Парадайз мол, на метри от кръстовището, на което бе убит Милен Цветков преди три години. Оказа се, че двамата с приятел с McLaren са си мерили конете на колите. По информация на Stolica.bg бащата на младежа и реален собственик на Nissan-а е съден за сводничество.

Типично за Пътна полиция, всички са виновни, отнасят го включително и колите. Акт на ведомството за това, че на този булевард няма никаква превантивна дейност и регулиране на опасния участък с инфраструктура никой няма да напише. Няма да има и акт за КАТ за това, че изцяло фокусът е върху скорост, а тривиални неща като изпреварване, престрояване и пътна лента са оставени там, където е и поставянето на колани на задните седалки. Тринога можете да видите предимно на места с много ниско ограничение, които позволяват доста по-висока скорост и като цяло се безопасни. Камери на места с концентрация на катастрофи има твърде рядко. Няма кръгово движение или светофар с отделна лента за ляв завой в столицата, на който да не се прави поне едно нарушение на всяка зелена светлина.

А ако се случи чудо и всички преминат по правилата, то е прецедент. По улиците в София и останалите големи градове често има гонки, но определено не са всяка минута, както виждаме непозволено от Закона за движение по пътищата престрояване. И шофьорите дори не знаят, че правят нещо нередно. Затова се стига и до моменти, в които шофьорите дори не са наясно, че извършват нарушение, както е случаят с Билярски. Естествено, това не означава, че в него трябва да се забие с висока скорост GT-R, но поне показва колко пословично здрава е шведската кола.

Припомняме, че преди година на Ferrari F8 Tributo се удари в правещ обратен завой на изключително опасното място на излизане от тунел SUV SsangYong. Ситуацията е сходна. Шофьорът на Tributo едва ли е карал с 80 км/ч, а този на SUV-то едва ли е събирал пари за колата, за да се удари в нея Ferrari, докато прави обратен завой на тунел.

Поуките са няколко. Ако чуете силен шум от двигатели, не се намесвайте в надпреварата, освен, ако нямате Volvo, за да оцелеете. И ако сте сводник и сте дали на сина си бърза кола, поне го пратете на школа за безопасност, където да се научи да я кара.