Календар със събития Събития

Koenigsegg Gemera ще блести на британски салон

Koenigsegg Gemera ще блести на британски салон

Koenigsegg ще участва с  Gemera  на британското изложение за бутикови коли Salon Privе Week. Компанията нарича автомобила първият в света мега GT. Името идва от шведски и означава да даваш повече. И определено Gemera дава много повече.

Двигателят е 2,0-литров 3-цилинидров, наречен Tiny Friendly Giant. Към него работят три електромотора, а общата мощност е 1700 к.с. На маса 1850 кг малкият гигант предлага 3500 Нм максимален въртящ момент и понижени нива на СО2 емисии.

Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч е 1,9 сек и се осъществява през патентованата едностепенна кутия Koenigsegg Direct Drive (KDD). Gemera може да се движи само на електричество до 50 км, а батерията е 800 волта. Общият пробег на автомобила с едно зареждане е 1000 км, което е световен рекорд за хипер кола.

Местата в купето са 4, а шасито с карбонов монокок. Задвижването е на четирите колела, които и завиват, също така има векторно разпределение на тягата. Заедно с Koenigsegg на салона в замъка Бленхейм ще участват още Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, McLaren, Lotus и Bugatti.