Календар със събития Събития

Купиха гараж за 60 хил. евро в София

Купиха гараж за 60 хил. евро в София

Рекордна сума от 60 хил. евро е платена за гараж в центъра на столицата през декември, съобщи по БНТ заместник-председателят на Национално сдружение Недвижими имоти Александър Бочев. Според него цените на имотите в големите градове у нас нарастват значително, но все още не може да се говори за имотен балон. Въпреки това е достигнат пик и стойностите ще се задържат на тези нива.

В момента търсенето е по-голямо от предлагането и това води до високи цени. Когато купувачите намалеят, ще започнат да спадат и цените. Средно в София имотите са поскъпнали с 15% за миналата година и с 10 на сто в страната.

Ако 60 хил. евро за гараж ви се струва много, в Хонг Конг миналата година бе продадено паркомясто за 1,3 млн. долара. Мястото е в тузарския квартал The Peak и комплекса Mount Nicholson. Комплексът гледа към пристанище Виктория и предлага едни от най-скъпите сгради в света. През май в същия квартал е постигната рекордна цена за месечен наем на имот от 210 000 долара. Предходния рекорд за паркинг място е също от Хонг Конг.

През 2019 г. някой решава да плати 980 000 долара за дом на колата си. Рекордното място е продадено на търг с общо 29 слота, които са стандартни по 12,5 кв. метра.