Календар със събития Събития

Lamborghini представи Huracán STO

Lamborghini представи Huracán STO

Ако сте пилот в едномарковия шампионат на Lamborghini, тази новина ще ви зарадва. Както и всички останали почитатели на марката и спортното подразделение Squadra Corse. Вече има хомологирана за пътя версия на състезателните Huracán Super Trofeo EVO и GT3 EVO. Автомобилът е с множество модификации и олекотяване.

Lamborghini Huracán STO, където съкращението е Super Trofeo Omologata, има атмосферен V10 с 640 к.с. и 565 Нм при 6500 об/мин. Задвижването е задно, ускорението от 0 до 100 км/ч за 3,0 сек, а до 200  да 9 сек. Максималната скорост е 310 км/ч.

Предната част е значително променена, капакът и бронята са обединени в един елемент, подобно на Lamborghini Miura и Sesto Elemento. Има сплитер и огромни въздушни отвори отпред и отзад, които служат за притискане и охлаждане на двигателя, работейки заедно с отвора на капака.

Колата има перка на задния капак за по-добра динамика. Задното крило е регулируемо, има нови спирачки CCM-R. Huracán STO използва карбон за 75% от екстериорните панели. Сухата маса на колата е само 1339 кг, което е с 43 кг под Huracán Performante. Намаляването на масата идва с редуциране на частите и използване на по-леки материали. Предното стъкло е с 20% по-леко от това на Huracán Performante, има магнезиеви джанти и специални за модела гуми Bridgestone Potenza в два варианта – пистови и за обикновен път.

Окачването е с по-твърди тампони, специални стабилизиращи щанги и магнитни амортисьори. Цената на колата е 249 хил. евро.